Dr. O. Carl Simonton (MD) was zowel oncoloog als radioloog en gaf leiding aan het Simonton-Kanker Centrum gevestigd in Californië.

 simonton Kassel

Dr. Simonton verrichte zijn psycho-oncologische pionierswerk gedurende meer dan 30 jaar met kankerpatiënten die hun genezingsproces actief wilden ondersteunen.

Het door hem ontwikkelde ‘genezingswerk’ geeft een kans de herstelmogelijkheden te beïnvloeden en te bevorderen.

Wetenschappelijke studies hebben de positieve invloed van psycho-oncologische begeleiding van patiënten op indrukwekkende wijze bewezen.

Door de ontdekking dat de emotionele toestand van een patiënt wezenlijk invloed heeft op het genezingsproces ontwierp Dr. Simonton een trainingsprogramma waarin hij werkzame interventies uit verscheidene filosofische en psychologische richtingen samenbracht. Zijn belangrijkste motief was om technieken te ontwikkelen die deelnemers aan zijn programma snel hielpen zich emotioneel en lichamelijk beter te voelen. Het doel van de Simonton-training is om de ‘zelfhelende krachten’ aan te spreken, te activeren en de levenskwaliteit te verhogen.

Zijn werk is van internationale betekenis voor het begeleiden en adviseren van kankerpatiënten. Essentiële elementen uit zijn filosofie, ontwikkelde technieken en werkwijzen zijn inmiddels van invloed op de praktische begeleidingswijzen in het veld van de psycho-oncologie in de Verenigde Staten van Amerika, in Europa en Japan.

Dr. O. Carl Simonton is op 18 juni in 2009 overleden.

Hij overleed bij vol bewustzijn in familie-, en vriendenkring; ook Stella, zijn kleine hondje was bij hem. Tijdens zijn ‘overlijdensmeditatie’ ademde hij vredig naar de andere wereld.

Wij hebben allen met grote belangstelling en betrokkenheid aan zijn prachtige werk deelgenomen. Zijn leringen, zijn technieken en zijn heilzame principes zijn een kostbare schat die ons levendig blijft inspireren. Laten wij zijn werk, wijsheid, boodschappen en zijn liefde voor de mensheid uitdragen.

Wij willen in Duitsland, Nederland en Italië zijn werk voortzetten.