Na de diagnose "u heeft kanker" is het belangrijk zelf actief iets te doen. Dit is precies waar de Simonton Methode over gaat.

Leer en ontdek in mei 2018 tijdens het Simonton Intensive Seminar in Diever (Drenthe)

De diagnose kanker raakt het leven en de gezondheid. Dit heeft invloed op de patient, de leefomgeving en het toekomstperspectief. Tijdens het Simonton Intensive Seminar leren mensen technieken die het gevoel van eigen regie vergroten en de zelfgenezende vermogens versterken.

Wilt u dit zelf ervaren? In een week tijd krijgt u theorie over de Simonton methode, werkt u met oefeningen, leert u vragen en opdrachten uit te werken en toe te passen in de persoonlijke situatie. Aan de orde komen; vreugde vinden en benutten voor de genezing, ongezonde en gezonde innerlijke overtuigingen, zingeving bij ziekte, gebruik van intuitie, verminderen van stress, behulpzame communicatiemethode bij moeilijke thema's, belang van de ondersteunende persoon, levensvreugde en creativiteit voor de gezondheid.

Na het volgen van het seminar is het eenvoudig om de geleerde technieken in de thuissituatie voort te zetten.

Van 27 mei t/m 1 juni 2018 is er een seminar bij te wonen in Diever.

Ervaringen van eerdere deelnemers getuigen van realisme en positiviteit.

Lees hier de complete verhalen over de persoonlijke ervaringen.

own ways in diagnosis of cancer simonton center eu

Op 8 maart 2018 is in Italië door Feltrinelli's het boek 'Il metodo Simonton anticancro' uitgegeven. Preventie en bestrijding van de ziekte door het activeren van de mogelijkheden van ons immuunsysteem' worden beschreven door Cornelia Kaspar. Zij was een van de eerste studenten in Europa van Oscar Carl Simonton. Hij investeerde in de rol van directeur van het Simonton Center Europe. De inhoud van het boek is trouw aan de leer van Carl Simonton, een pionier van de moderne psycho-oncologie, die een methode van zelfhulp technieken heeft ontwikkeld. Deze methode heeft als doel de natuurlijke krachten van de zelf heling verbeteren, omgaan met bijwerkingen van de traditionele geneeskunde en de leefomgeving van patiënten en hun familieleden te verbeteren door het immuunsysteem te beïnvloeden.

Het boek staat vol met mensen, verhalen en vertelt de openbaringen door de persoon Cornelia Kaspar. Het boek stelt de lezer in staat om zelf te ervaren en midden in de beleving te staan, met de patiënten en hun familie, met de alternatieve bronnen die kunnen worden ingeschakeld om het genezingsproces te verbeteren. Eerder was hier al over geschreven in het artikel van Elisabetta Muritti gepubliceerd op 10 februari 2018 in de bijlage D van Repubblica, een van de belangrijkste Italiaanse kranten.

Noot van het Simonton team:
Dit in het italiaans geschreven boek is een vertaling van het oorspronkelijke boek
"Die Simonton-Methode: Selbstheilungskräfte stärken, den Krebs überwinden."
Er zijn plannen voor een nederlandse vertaling.
Wij hopen u daar in de toekomst verder over te kunnen berichten.

istitutonazionale

Hoe patiënten hun innerlijke bronnen kunnen gebruiken - De gids voor individuele innerlijke wijsheid

Grote belangstelling heeft de jaarlijkse dag getrokken in Istituto dei Tumori (vertaald Nationaal Kanker Instituut)  op 21 november in Milaan. Cornelia Kaspar (midden op de foto) en het Italiaanse team legde aan een publiek van professionals uit hoe het patiënten kan helpen om hun innerlijke bronnen te gebruiken, hoe dit verder kan bijdragen aan hun genezingsproces, hoe het kan  ondersteunen bij de uitgevoerde behandelingen en hoe het kan zorgen voor bescherming op een gezonde manier, op een gezonde professionele afstand van de patiënten, maar tegelijkertijd met de juiste gevoeligheid voor hen.

"We presenteren ons programma nooit als een vervanging voor de voorgeschreven medische therapie. In tegendeel, het is bedoeld ter ondersteuning en versterking van de therapie en om iedere persoon hun eigen reis van genezing te laten ontdekken. "
O. Carl Simonton (The Healing Journey / De kracht die in je schuilt)

In de methoden die worden gebruikt om de patiënt en hun ondersteunende persoon te helpen zich te heroriënteren en hun leven in te richten ten gunste van de gezondheid worden twee essentiële technieken beschreven:

  • De verbeelding waarbij de kracht van de geest wordt gebruikt om het lichaam te beïnvloeden door middel van creatieve visualisatie om zodoende het genezingsproces en de effectiviteit van gebruikte behandelingen te ondersteunen;
  • De transformatie van geloof of overtuiging waarbij de omzetting van ongezonde naar gezonde innerlijke gedachten helpen om de geestelijke rust en kracht te bevorderen.

 

 

Interview met Cornelia Kaspar op het Kongress der Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr (vertaald Congres van de Vereniging voor Natuurlijke Geneeswijze bij Kanker)

In deze video legt Cornelia Kaspar in een notendop uit wat er moet worden overwogen bij het gebruik van de visualisatie om de natuurlijke zelfgenezende vermogens en de behandeling mentaal te ondersteunen.

Naar de video (interview in het Duits)